Share

spitikh-pralina-fountoukiouΤέρμα τα ψέματα. Επικά δημοφιλής εταιρεία λέει ότι το άλειμμα φουντουκιού που παρασκευάζουν φτιάχνεται ΜΟΝΟ με γάλα και φουντούκια. Suuuuure... Γάλα σε σκόνη και άρωμα φουντουκιού. Ά, και τόνους ζάχαρης. Μετά από αυτό το super φουντουκένιο άλειμμα, πιστέψτε με, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά έτοιμο. Και το καλύτερο από όλα, θα χρησιμοποιήσετε μόνο ένα σκεύος.

Υλικά:

240γρ gianduja*
50γρ σοκολάτα 72%
150γρ μαργαρίνη soft
400γρ ζαχαρούχο γάλα
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας**
240γρ φουντούκι***

*Για την gianduja τα έχουμε πει εδώ
**Εκχύλισμα βανίλιας μπορούμε να βρούμε, πλέον, σε αρκετά super market. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε βανιλίνη (κάψουλα βανίλιας) γιατί είναι υπερβολικά δυνατή και αφήνει μία πίκρα στη γεύση.
***Τα φουντούκια πρέπει οπωσδήποτε να είναι καβουρντισμένα. Δηλαδή τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 12 - 15 λεπτά. Έτσι θα βγάλουν όλο τους το άρωμα. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα χτυπάμε στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη.

Τρόπος παρασκευής:

Κόβουμε σε κομμάτια τις σοκολάτες.
Σε μία μπασίνα βάζουμε τις σοκολάτες και τη μαργαρίνη και τα λιώνουμε σε ένα bain-marie. (Pic 1)
Μόλις λιώσουν τελείως προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τη βανίλια. (Pic 2) Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή, σφιχτή κρέμα. (Pic 3)
Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά. (Pic 4)

spitikh-pralina-fountoukiou-2

Pic 1

spitikh-pralina-fountoukiou-3

Pic 2

spitikh-pralina-fountoukiou-4
Pic 3

spitikh-pralina-fountoukiou-5
Pic 4

Μια συνταγή του Νίκου Ανεστέλη.

πηγή: bakingmessiah.blogspot.gr

cheapis.gr
Share

cheapis.gr